neljapäev, 3. detsember 2009

Purune plaadisai õuntega

Mina tegin kõike kahekordse kogusega ja sain kaks plaaditäit.


tainas:
15 g pärmi
2,5 dl piima
0,5 dl suhkrut
300 g jahu
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,25 tl soola
1 sl õli

puru:
75 g suhkrut
50g võid
100 g jahu
0,5 sl kaneeli

650 g õunu

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa kardemon, sool ja suhkur. Lisa jahu ja õli ning sõtku valmis tainas. Vormi kausis palliks, puista peale jahu ja lase rätiku all kahekordseks kerkida. Purujaoks sulata või ja sega hulka jahu, suhkur nong kaneel. Õunad koori ja viiluta. Kerkinud tainas tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Õliste kätega aja tainas plaadi suuruselt ühtlaselt laiali. Lao peale õunaviilud ja pudista peale puru. Lase 15 min kerkida ja küpseta siis 200 kraadises ahjus umbes 20-25 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails