- 250 g heledaid rosinaid
- 250 g tumedadi rosinaid
- 125 g kuivatatud datleid
- 125 g kuivatatud aprikoose
- 2 dl brändit
- 1 sidruni koor ja mahl
- 125 g jahu
- 2 tl küpetuspulbrit
- 75 g tumedat šokolaadi
- 100 g sarapuupähkleid
- 2 tl piparkoogimaitseainet
- 100 g võid
- 100 g fariinsuhkrut
- 4 muna
Haki aprikoosid ja datlid väiksemaks. Riivi sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Pane kuivatatud puuviljad koos sidrunikoore ja mahlaga brändisse ligunema. Järgmisel päeval vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega jahu küpsetuspulbri, piparkoogimaitseaine ja riivitud šokolaadiga. Pähklid rösti kuumal pannil, eemalda koor ja haki jämedalt. Vala kuivainesegu, kuivatatud puuviljad ja pähklid muna-võivahule ja sega ühtlaseks. Vooderda 24 cm diameetriga küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta 150 kraadi juures, fooliumi või küpsetuspaberiga kaetult 2,5 h. Jahuta kook ja mässi fooliumisse. Lase kuivas ja jahedas kohas seista paar nädalat.
Ja toreda uudisena võib veel öelda seda, et see kook saavutas delfi naisteka retseptivõistlusel isegi väikse auhinna. Ega natuke maitseaineid ei tee ju kunagi paha. Nii et õde Üllele tänud, et ta minuga seda retsepti jagas:D
PRINDI RETSEPT
2 kommentaari:
See on vist see võidukook... Palju õnne!:)
on tõesti. aitäh!
Postita kommentaar