laupäev, 14. november 2009

Vaarikakook kondenspiimaga


põhi:
1 muna
2 tl suhkrut
0,25 tl soola
80 g võid
80 g jahu
50 g tärklist


täidis:
150 g suhkruga kondenspiima
250 g ricottat
2 muna
1 sl tärklist
75 g (külmutatud) vaarikaid

Mudi võist ja kuivainetest puru, lisa muna ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks ja jäta pooleks tunniks külmkappi seisma. Kata 20 cm diameetriga rõngasvormi põhi küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda vormi põhi ja seinad tainaga, toksi kahvliga augud põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 10 min, alanda ahjutemperatuur 160 kraadini. Sega täidiseks vajaminevad ained(va vaarikad) omavahel. Lao põhjale vaarikad ja vala täidis peale. Küpseta veel 50 min. Jahuta enne serveerimist.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui suures vormis koogi tegid? Olengi hädas, kuna endal 28cm läbimõõduga vorm, aga tavaliselt retseptid 26cm läbimõõduga mõeldud ja ei oskagi kohe kuidagi klapitada. Kas peaks siis kohe topelt kõiki koostisaineid panema?
Oskad aidata:)

Elina ütles ...

Retseptis on ka öeldud, et see on 20 cm vorm, nii et üsna väike. Mina teeks 28 cm vormi jaoks koogi topelt kogustega.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails