teisipäev, 10. november 2009

Kõrvitsakeeks

See on üks mahlane ja mõnus keeks, kuigi välimus polnud tal just kõige apiilikam (nägi välja nagu mõni sepik). No sellele tooks lahenduse vast mõni glasuur. Maitseained annavad juurde talvist hõngu, sest kõrvits üksi küpsetistes annab minu meelest suht iseloomutu tulemuse...Mina kasutasin koogis 0,5 dl fariinsuhkrut, aga magusamate kookide austajatel soovitakas panna 1 dl .

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5-1 dl fariinsuhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1,25 dl odrajahu
  • 1,25 dl jahvatatud kõrvitsaseemneid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 50 g õli
  • 3 dl riivitud kõrvitsat

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahud, küpsetuspulber, maitseained, jahvatatud seemned ja küpsetuspuber omavahel. Lisa munavahule riivitud kõrvits ja sega ühtlaseks. Kalla hulka kuivained ja õli ja sega. Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1h kuni keeksisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails