neljapäev, 22. oktoober 2009

Pariisi õunakook


Meeldivalt õunarohke ja lihtne kook, mille leidsin Toidutarest. Kõvasti kommentaare oli see seal samuti saanud, kes kiitis taevani, kes kirus munamaitset või liigset magusust. Kuna soola ja küpsetuspulbri kogused tundusid minu jaoks pisut suured- vastavalt 0,25 sl ja 1 sl, siis neid natuke vähendasin.
  • 1.5 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl soola
  • 1 tl vanilliinsuhkur
  • 3 muna
  • 3 sl õli
  • 1 dl piima
  • 800 g hapusid õunu
kate:
  • 0.75 dl suhkur
  • 1 muna
  • 40 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit. Selle aja jooksul valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Mina tegin lausa 1 tl küpsetuspulbriga, õnnestus ka kenasti ( http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=650 ). Kristjanile meeldis lausa väga :)

Liis ütles ...

Teen seda kooki juba mitmendat aastat. Sel sügisel jätsin katte ära ja panin lihtsalt veidi rohkem suhkrut (1,5 dl) taignasse. Ikka hea - ja mõnusalt munane :)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails