pühapäev, 18. oktoober 2009

Marineeritud küüslauk

See on juba palju aastaid meie peres hinnatud lisand. Leiva peal ntx. Või mõnes salatis.

  • 500 g koorimata küüslauguküüsi
marinaad:
  • 2 tl meresoola
  • 1 dl vett
  • 1 dl oliiviõli
  • 1 dl (punase)veiniäädikat
  • 1 sl mett
  • 2 tl kuivatatud pitsaürte

Keeda koorimata küüslauguküüsi kolm minutit. Vala vesi ära ja
jahuta küüslauguküüsi külma voolava vee all. Koori küüned ja pane puhastesse purkidesse.
Marinaadi koostisained lase keema tõusta ja vala küüslaukudele. (Vala marinaadi jaokaupa korda mööda purkidesse, siis jaotub õli ühtlaselt.) Sulge purgid ja säilita jahedas, purke aeg-ajalt tagurpidi keerates. Tarvitada vähemalt paari nädala möödudes.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails