pühapäev, 6. september 2009

Ploomi-odrajahukook


Magus karask oleks selle küpsetise kohta vist isegi õigem nimi. Mina küpsetasin selle valmis nii, et ploomidele suhkrut ei lisanud ja seepärast jäi see ka pealt pisut hapukas. Mis mulle päris meeldib. Kes aga selliseid ootamatusi ühe koogi ( mis koostise poolest on juba pisut ootamatu) juures ei soovi, puistab peale suhkrut. Või siis kuhjab valmis koogile tuhksuhkrut.
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl odrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g võid
  • 250 g teralist kohupiima
  • 2 sl hapukoort
  • 50 g mandleid
  • 500 g ploome
  • (peale 1 sl suhkrut)

Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või, haki mandlid. Sega munade hulka kohupiim ja hapukoor. Lisa jahu, mandlid ja nirista hulka või. Määri 24 cm koogivorm võiga, kalla tainas sisse ja lao peale poolikud kividest puhastatud ploomid. Raputa peale suhkur. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 40-45 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails