teisipäev, 29. september 2009

Jõhvikamuffinid datlitega

Õunad on siis nüüd asendunud jõhvikatega...Kuna nad on üsna hapud, siis doseerida neid nii hoogsalt ei saa, kui muid marju. Siin on üks katsetus muffinite vallas. Nisujahu oleks võinud vist isegi rohkem odrajahuga asendada, aga päris head kukkusid välja. Fariinsuhkur ja jõhvikad kuidagi sobivad minu meelest.
Retsept ise sai selline:
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 75 g fariinsuhkrut
  • 250 g hapukoort
  • 75 g võid
  • 200 g nisujahu
  • 50 g odrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 75 g kuivatatud datleid
  • 150 g jõhvikaid

Vahusta munad suhkruga kohevaks, sega hulka hapukoor. Sulata või. Sega kuivained, hakitud datlid ja jõhvikad omavahel segamini ning liisa muna-hapukoore segule, nirista hulka ka sulavõi. Sega tainas ühtlaseks ja tõsta paberiga vooderdatud muffinivormidesse või silikoonist vormidesse. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min. Küpsust kontrolli puutikuga. Sellest kogusest saab umbes 18 muffinit.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Jõhvikas + fariinsuhkur on hea kooslus tõesti. Ma tegin mullu paar korda lihtsalt karamellikastet fariinsuhkrust ja niristasin jõhvikatele :)

Anonüümne ütles ...

Väga maitsvad said! Järgmine kord panen ka mooniseemneid sisse-mida rohkem, seda uhkem:). Tänud!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails