kolmapäev, 2. september 2009

Õunapirukas

Õunauputus jätkub. Leevendust võib pakkuda näiteks sellina kook:

Põhi:
  • 100 g jahu
  • 100 g kaerahelbeid
  • 80 g pehmet võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl hapukoort
  • 4 sl suhkrut
Kate:
  • 250 g hapukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 muna
  • 5 dl õunatükke

Sega põhja jaoks vajaminevad ained segamini. Vormi palliks, rulli pisut õhemaks ja vooderda sellega 24 cm diameetrise, võiga määritud piruka või koogivorm. Küpseta põhja 200 kraadi juures 8 min. Samal ajal koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, kaneel, hapukoor ja muna omavahel. Kalla eelküpsetatud põhja peale õunad, vala peale hapukoore segu ja küpseta veel 30-35 min.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails