pühapäev, 20. september 2009

Linnupiimakook

Ilus, lihtne ja geniaalne. Maitsev muidugi ka.
Teisel korral kui seda tegin (ja ikka pohladega) niristasin šokolaadi sama mehiselt peale nagu Pillel seal nami-namis oli tehtud. Lõigata oli tiba keerulisem, nii et äkki riivšokolaad sobib isegi paremini või siis kaunistada šokolaadiga vahetult enne serveerimist. Aga šokolaad peab seal peal olema:)
  • 2,5 sl želatiini
  • 1 dl mõnda punast mahla või vett
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 500 g hapukoort
  • 5 sl pohla toormoosi
  • šokolaadi
  • pohli

Paisuta želatiin vedelikus, sulata soojaveevannis või mikrolaineahjus ning jahuta. Vahukoor ja suhkur vahusta, sega hapukoore ning moosiga. Nirista hulka želatiin, sega segamini. Kui kasutad Tupperware päevalillevormi (või muud analoogset vormi), ei pea seda kuidagi ette valmistama, hiljem tuleb kook kenasti välja, kui vormi mõned sekundid kuuma vee all hoida. Tavalise kausi või vormi võid enne kergelt õliga üle määrida või siis vooderdada toidukilega. Kalla segu vormi ja lase üleöö tarretuda. Järgmisel päeval kummuta kook vormist välja ja kaunista šokolaadi ja pohladega.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails