teisipäev, 25. august 2009

Šokolaadikook pohladega

Selle kuivemat sorti šokolaadikoogi sisse sobivad hapukad ja mahlased pohlad nagu valatult. Küpsetasin20 cm diameetriga vormis, seetõttu tuli kook ka üsna kõrge. Mis efekti mõttes on üsna tore, samas muidugi pikeneb küpsetusaeg.
Pohlakooke tuleb ilmselt peagi veelgi, sest mulle need marjad väga meeldivad ja õnneks neid külmkapis on parasjagu rõõmustavalt suur kogus.

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 50 ml kohvikoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2,5 dl pohli

Pane potti või, tükeldatud šokolaad ja kohvikoor ning kuumuta, aeg ajalt segades, kuni segu on ühtlane. Munad vahusta suhkruga kohevaks vahuks. Lisa šokolaadisegu, sega ühtlaseks. Jahu sega küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga ja sõelu muna-šokolaadivahu hulka. Lisa ka pohlad ja sega veelkord tainas läbi. Määri 20 cm diameetriga koogivorm võiga, puista üle jahuga, kalla tainas vormi ja küpseta eelkuumutatud ahju keskosas, 175 kraadi juures umbes 1 tund.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Eva ütles ...

Hmm, aga milliseid pohlakooke veel plaanid teha? Mul ka pisut pohli külmikus...

vaata veel

Related Posts with Thumbnails