Meie mitte kuigi suureviljaline valge klaar(või midagi sellist meenutav) õunapuu puistab juba mõnda aega üsna hoogsalt õunu. Kuigi koogi sees need just parimad õunad ei ole, saab kooki nendest ometigi teha, eriti kui ubinad juhtuvad sellised natuke rohekamad olema.See on üks õunaplaadikookidest, mis sel suvel ilmavalgust on näinud.
- 5 dl nisujahu
- 1 dl jämedaid kaerahelbeid
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 75 g suhkrut
- 50 g fariinsuhkrut
- 125 g võid
- 200 ml kohvikoort
- 2 muna
- peale:
- 500-600 g õunatükke
- 2 sl suhkrut
- 1 tl kaneeli
Sega jahu, kaerahelbed, küsetuspulber, vaniljesuhkur ja suhkrud segamini. Sulata ja jahuta või.
Muna klopi kohvikoore hulka. Lisa kuivainesegule vaheldumisi sulavõi ja kooresegu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaebriga kaetud ahjuplaadile. Lao peale õunatükid ja puista üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar