pühapäev, 9. august 2009

Beseekattega marjakook


Marju õnneks sel aastal metsas on, nii et marjakooke on ilmselt veelgi tulemas. Selle koogi tegin metsvaarikate ja mustikatega. Külmana on minu meelest sellised koogid alati paremad, nii et söömisega peab pisut kannatust varuma. Veidral kombel tahtsin seda postitada täpselt siis, kui Maris Perenaises enda tehtud mustsõstrabeseekoogi üles pani. Nii et oleme jätkuvalt ühel lainel:)

Põhi:
  • 2 dl jahu
  • 1 sl tärklist
  • 2 sl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 80 g pehmet võid
Täidis:
  • 450 g mustikaid ja metsvaarikaid
  • 1 kuhjaga sl tärklist
  • 1-2 sl suhkrut
Kate:
  • 2 munavalget
  • 5 sl tuhksuhkrut


Kalla koogipõhja koostisosad suurde kaussi ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks, rulli jahusel pinnal õhemaks ja vooderda sellega 24 cm võiga määritud koogivormi põhi ja ääred, toksi kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 8 min. Samal ajal vahusta munavalged. Tuhksuhkur sõelu hulka vahustamise lõpupoolel. Eelküpsetatud koogipõhjale kalla tärklise ja suhkruga segatud marjad peale ning küpseta veel 10 min. Seejärel alanda temperatuur 160 kraadini, tõsta peale munavalgevaht ja küpseta veel umbes 15 min, kuni besee on pealt kollakas. Lülita ahi välja ja lase koogil paokil uksega ahjus veel pisut aega olla. Siis tõsta välja. Enne serveerimist lase koogil maha jahtuda.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails