neljapäev, 2. aprill 2009

Vaarika-rohelise tee tort

Selle koogiga olen väga rahul. Rohelise teega on meie majas väga soojad suhted ja viimane aeg oli seda aktiivsemalt mujal kui vaid teetassis kasutada. Suht tervislik maiuspala, võib kokkuvõttes öelda. Vaarikamoosi asemel oleks tahtnus peal värskeid vaarikaid hoopis näha, aga mida sa lumiselt aprillikuult veel ei taha...

Koogipõhi:

  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl rukkijahu
  • 3 muna

Täidis:

  • 4 dl kohvikoort
  • 4 tl gunpowder rohelist teed
  • 2 sl suhkrut
  • 200 g 5 % paksu pakikohupiima
  • 250 g ricottat
  • 4 sl vaarikamoosi

Tarretis:

  • 1 dl vett
  • 2 sl vaarikamoosi
  • 2 tl želatiini

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja sõelu sisse jahu. Määri 20 cm diameetriga lahtikäiv küpsetuvorm võiga, puista üle jahuga ning vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 min. Jahuta. Lõika suure sakilise noaga kaheks kettaks.

Kalla koor suurde paksupõhjalisse potti ja keeda umbes 45 min kuni koort jääb alles umbes pool algsest kogusest. Võta pott tulelt, lisa teepuru ja lase jahtuda. Kurna koor läbi sõela ja pigista võimalikult palju vedelikku lehtedest välja. Lisa kohupiim, ricotta ja suhkur ja töötle kõik saumiksriga peeneks. Võta alumine tordipõhi ja pane see tagasi koogivormi alusele. Määri peale 2 sl vaarikakeedist, tõsta peale pool kogust kohupiimasegu. Tõsta peale teine kiht ja toimi samamoodi. Pisut kohupiima märi ka külgedele, seejärel kinnita vormi külge lahtikäiv rõngas.

Tarretise jaoks paisuta ja sulata želatiin vees. Lisa moos ja lase jahtuda. Kalla segu tordi peale ja pane siis tort külmkappi.

PRINDI RETSEPT

2 kommentaari:

Jana ütles ...

Kas siia sobiks ka muu jahu, nt nisujahu?
Kas rohelise tee asemel sobiks ka matcha tee?

Elina ütles ...

nisujahuga tuleks traditsiooniline biskviit, tulebki siis äkki vähe tordilikum tort.
matchat pole ma ise proovinud, nii et kommenteerida ei oska, palju seda panna tuleks jne, rohelisema värvi saab ilmselt küll.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails