laupäev, 25. aprill 2009

Sõõrikud

Sõõrikuid tegin sellise retsepti järgi esimest korda. Friteeritud pärmitainas ei kõla esimese ropsuga just kõige ahvatlevamalt, aga kui see suhkruga üle puistada ja kuumalt süüa, siis tulvavad lapsepõlvemälestused tõrjuvad peast tõsiasja, et tegemist pole just terviseampsuga. Aga vahel harva, miks mitte.
  • 2,5 dl käesooja piima
  • 25 g pärmi
  • 2 sl suhkrut
  • soola
  • 8 dl jahu
  • 50 g võid
  • 1 muna
  • frittimiseks õli

Vedelda pärm suhkruga ja lisa sool ja piim. Sulata ja jahuta või. Kalla jahu piima hulka, lisa muna ja sulavõi. Sõtku kuni tainas muutub elastseks ja hakkab kausi küljest lahti lööma. Vormi pall, puista üle jahuga ja lase sel rätiku all kahekordseks kerkida. Rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks ja lõika paari sentimeetri laiused ja 12 cm pikkused ribad. Keera ribad rõngasse ja pigista otsad omavahel kokku. Lase sõõrikutel küpsetuspaberil rätiku all kerkida. Kuumuta potis õli ja tõsta sõõrikud vahukulbi või küpsetuslabidakese abil õli sisse, küpseta mõlemalt poolt. Nõruta valmis sõõrikuid majapidamispaberil ja veereta suhkrus.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

R. ütles ...

Ma olen ka mitu korda mõelnud, et võiks ju ise kodus sõõrikuid teha, aga nii harva kui isutab ajab, leian ennast Sõõrikukohvikust taldrikutäis sõõrikuid ees :).

Hästi ilusa kujuga sõõrikud, kas sul on auguga kulp ka selle jaoks?

vaata veel

Related Posts with Thumbnails