laupäev, 8. november 2008

Moosipallid

Esimest korda elus sai tehtud moosipalle. Otsese tõuke selleks andis meie spaa-külastus, (mis muuseas oli suurepärane), sest seal pakuti ühe õhtusöögi ajal just neid nostalgisi moosipontšikuid. Ja tuleb välja, et teha neid pole sugugi raske. Mina kasutasin moosina mingit paksemat poe vaarikamoosi, aga loomulikult pole keelatud koduse moosi kasutamine, peaasi, et see väga voolav poleks. Tegemist on siiski üsna puhtakujulise "junkfoodiga", mis aga suudab paljude inimeste näole laiad naeratused manada... nii et füüsilise tervise huvides ei maksa nende tegemisega väga regulaarseks minna. Ma tegin kahekordse koguse, sest kogu laar kulus ühe sünnipäeva tarvis ära, õli kulus frittimiseks ikka 0,5 liitrit.

25 g pärmi
3 sl suhkrut
1,5 dl piima
umbes 4,5 dl jahu
0,25 tl soola
vaniljesuhkrut
1 muna
50-75 g võid
keedist
1 muna määrimiseks
0,5 l õli
suhkrut pallide veeretamiseks

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, vala juurde käesoe piim ja lisa jahu, muna ja pehme või. Sõtku kokku tainas. See peaks jääma pisut pehmem kui tavaline saiatainas. Vormi pall, puista jahu peale ja lase rätiku all kerkida kahekordseks (45-60 min) Rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest kettad ( vormi või klaasiga ) 4-5 cm läbimõõduga. Pooled kettad määri munaga ja tõsta keskele moosi. Aseta moosita ketas peale. Suru servad tugevasti kokku, lase 15-20 minutit soojas kerkida. Kuumuta õli ja küpseta selles palle, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta välja. Lase jahtuda ja veereta suhkrus.

8 kommentaari:

Reine ütles ...

mmmm kui isuäratavad! Pole nüüd midagi, kui neid ise vaaritama hakata ;)
Aitäh!

Pille ütles ...

Väga ahvatlevad ja isuäratavad!!!

Ragne ütles ...

suu hakkab vett jooksma, kui neid moosipalle vaatan. Endal on ka pikemat aega nende valmistamine peas mõlkunud (tekkis siis kui Anu Välba neid Paari saates mingi projekti käigus tegema pidi).

kardemon ütles ...

ah polegi vaja mingit süstalt? :)
kas vajutasin ääred kinni kahvliga või piisab sõrmedega vajutamisest?

Elina ütles ...

mina pigistasin sõrmedega. kui peale kerkmist oli mõni üksik koht natuke liitekohast lahti paisunud, siis pigistasin selle uuesti kokku ja frittisin siis.

Anonüümne ütles ...

kas need moosipallid jäid sama pehmed ja kohevad nagu poes? ja kaua need säilivad?

Elina ütles ...

ausalt öeldes pole ma poe moosipallidega eriti kursis.äkki see kohevus sõltub sellest, kas moosipallil on enne korralikult kerkida lastud. aga raudne reegel on see, et igasugused friteeritud asjad on kõige paremad ikka värskena, samal päeval.

Conley Tiffany ütles ...

Dr Itua ravib minu HIV-i, olen olnud ARV tarbimine 10 aastat. Ma olen olnud valus, kuni tulin üle dr Itua blogides site.I e-posti talle oma üksikasjad minu HIV ja minu asukoht selgitasin iga asi talle ja ta ütles mulle, et ei ole midagi hirmul, et ta ravib mind Ta andis mulle garantii, Ta palub mul maksta esemete eest, nii et kui ma paranen, näitan ma tänulikkust ja andsin tunnistust oma tervendavatest maitsetaimedest, mida ma kavatsen teha sinu ülejäänud HIV-i jaoks. ja muud haigused näevad dr Itua.I head tööd. Ma sain ta ravimtaimi EMS Courier'i teenuse kaudu, kes toimetas oma postkontorisse 5 tööpäeva jooksul. Dr Itua on aus mees ja ma hindan teda tema hea töö eest. ta hindab teda ja ülejäänud mu sõpru ka liiga, on rõõm mulle, et ma olen vaba pillid ja võttes, et rasva belle on nightmare.you mõistate, mida ma räägin, kui teil on sama probleem ma olin olles siis mitte nüüd küll. Ma olen vaba ja tervislik Suur tänu dr Itua Herbal Centerile. Mul on ka tema kalender et ta hiljuti mulle saatis, ta ravib igasugust haigust, nagu vähk, herpes, fibromüalgia, Hiv, B-hepatiit, maks / neerupõletik, epilepsia, viljatus, fibroid, diabeet, Dercum, Copd ja ka tagastama Ex Lover Back. Siin tema kontakt .drituaherbalcenter @ gmail.com Või Whats_app number +2348149277967

vaata veel

Related Posts with Thumbnails