esmaspäev, 17. november 2008

Hakklihalasanje


Taaskord tegin lasanjet. Ilmad on samuti üsna külmaks läinud, nii et keskkohale peaks sellest piisavalt kinnitust olema. Juustukastme tegin ka seekord jahu või sees läbi kuumutamata ja ei saaks öelda, et maitseomadused väga hullult seeläbi kannatasid. Juustuna kasutasin ühe osana mingit kõva, üsna vänge maitsega Kreekast toodud juustu ja teise poole moodustas mingi külmkapist leitud anonüümne kile sisse mässitud kodumaine, pehmem ja mahedamat sorti juust. Aga kõlbas süüa seegi. Vaja läks:

Lasanjeplaate

Hakklihakaste:
200 g hakkliha
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
400 g purk purustatud tomateid
8 kuivatatud tomatipoolikut
soola
musta pipart
2 tl pitsamaitseainet

Juustukastme jaoks:
1 l piima
2 dl riivjuustu
75 ml jahu
soola
musta pipart

Peale puistamiseks riivjuustu

Pruunista pannil hakkliha. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprika. Prae mõned minutid. Kalla juurde tomatikonserv ja hakitud kuivatatud tomatid. Hauta umbes 10-15 min, et suurem osa vedelikust aurustuks. Maitsesta soola, pipra ja pitsaürdiseguga. Tõsta kõrvale.

Juustukastme jaoks kalla jahu hulka vähehaaval, pidevalt segades, 2 dl külma piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni, nirista sisse jahusegu ja keeda paar minutit, samal ajal pidevalt segades. Tõsta pott tulelt ja puista hulka riivjuust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Lasanjevormi põhi kata juustukastmega, seejärel lao peale lasanjeplaadid, seejärel hakklihasegu, sellele omakorda juustukaste ja taas lasanjeplaadid. Pealmine kiht olgu juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min. Poole küpsemise pealt laotasin peale ka riivitud juustu. Muidu kipub see mul liigselt pruunistuma ja see mulle ei meeldi.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails