teisipäev, 4. november 2008

Sibula - vorsti pitsa

Põhi:
15 g värsket pärmi
150 ml käesooja piima
125 ml nisujahu
150 ml rukkijahu
soola
1 tl suhkrut

Kate:
2 punast sibulat
2 suuremat küüsaluguküünt
15 cm porrut (valge osa)
2 sl õli (kuivatatud tomatite purgist)
4 kuivatatud tomatit
50 g põdravorsti
3 viilu suitsutatud sealiha
75 g tugevamaitselist kõva juustu
100 g mahedamat keskmiselt rasvast juustu
pitsa maitseainet
4 sl ketšupit

Põhja jaoks lahusat pärm käesoojas vees, lisa suhkur ja sool. Kalla juurde jahu ja sõtku kokku tainas. Vormi jahuste kätega pall ja lase sel umbes 15 min soojas seista.
Katte jaoks viiluta sibul, porru ja haki küüslauk. Pane õliga pannile ja prae poolpehmeks.
Haki kuivatatud tomatid ja lõika vorst ning liha väikesteks ribadeks. Riivi juustud. Rulli veidi jahusel küpsetuspaberil tainas hästi õhukeselt laiali, toksi kahvliga augud sisse ja määri ketšupiga. Puista peale pitsa maitseainet. Laota peale sibulasegu, vorsti- ja liharibad. Kõige peale läheb juust. Küpsetasin 200 kraadises ahjus, allosas, pöördõhu reziimil, umbes 12 min.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails