pühapäev, 23. november 2008

Moosisarvekesed

50 g pärmi
2,5 dl piima
3 sl suhkrut
150 g võid (või õli)
pisut soola
~9 dl jahu

täidiseks paksemat moosi või apelsinimarmelaadi
määrimiseks muna
peale puistamisseks pärlsuhkrut

Murenda pärm kaussi. Lisa suhkur ja käesoe piim, sega kuni pärm on lahustunud. Lisa sool, suurem osa jahust ja sulatatud või (õli). Sõtku sitkeks ja läikivaks tainaks. Sõtkumise lõpus lisa ülejäänud jahu. Vormi pall, puista jahuga üle ja jäta see soojemasse kohta rätiku alla umbes 40 minutiks kerkima.
Jaga tainas neljaks. Rulli iga osa umbes 24 cm läbimõõduga ümmarguseks tükiks ja lõika see siis 8-ks sektoriks. Tõsta pisut moosi (kui liiga palju panna, hakkab välja voolama) laiemale osale ja rulli sai kokku, alustades laiemast servast.
Pane sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätiku all kerkida umbes 30 min. Määri munaga, puista peale prlsuhkrut ja küpseta eelkuumutaud ahjus 220 kraadi juures umbes 7-8 min.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails