esmaspäev, 3. november 2008

Kõrvitsa - kohupiima tort

See on üks üsna tervislik tordi moodi kook. Nagu jämedamate jahude kasutamisel mul biskviidi puhul varemgi juhtunud, vajus see küpsetamise lõpupolel pisut alla, aga mitte midagi väga hullu ei juhtunud, pooleks andis lõigata ja kohevust jagus ka täitsa piisavalt. Kõrvits ja astelpaju sobisid täidises omavahel väga hästi ja üldse sai sellest üks mõnus, lihtne ja lahja suutäis.

Põhja jaoks läheb vaja:
3 muna
2 sl graham nisujahu
1,5 sl maisitärklist
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

400 g kõrvitsat
5 tl želatiini
1 dl Kadarrbiku 5 vilja smuutit (või mango-, virsikunektarit vms.)
75 ml värskelt pressitud astelpajumahla
300 g vaniljekohupiima
3 kompottvirsikupoolikut
3-4 sl suhkrut

Vahusta munad suhkruga vahtu. Sõelu sisse kuivained ja sega ettevaatlikult läbi. Võta 20 cm diameetriga vorm, määri võiga ja puista üle jahuga. Küpseta 25 min 170 kraadises ahjus. Lase jahtuda ja lõika siis põhi kaheks kihiks.

Täidise jaoks pane tükeldatud kõrvits tilga veega potti, madalale kuumusele vaikselt podisema. Sega aeg ajalt ja lase sel pudruks keeda. Paisuta želatiin smuutis ja sulata. Toasoe kohupiim ja jahtunud kõrvits sega omavahel, lisa suhkur ja astelpajumahl. Nirista hulka sulatatud ja jahutatud želatiin. Pane mõneks ajaks külma pisut paksenema, aga ära lase segul päris tarretuda.

Aseta lahtikäiva vormi põhja üks tordipõhi, kalla peale pool täidisest, aseta peale teine pool ja kalla peale ülejäänud täidis. Peale laota kuubikuteks hakitud konservvirsikud. Lase külmkapis tarduda vähemalt 4-5 tundi.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Väga põnev retsept!!

Ragne ütles ...

selline kook lausa kohustub seda retsepti järgi proovima.

Anonüümne ütles ...

minul õnnestus seda kooki maitsta ja tõesti viis keele alla :)

vahterliina ütles ...

ma haistaks siit mõne järgmise konkursi võitu;)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails