kolmapäev, 8. detsember 2010

Tiigriga tort

10 munast kolmekihiline biskviitpõhi, mille vahel oli maasikatoormoos, 2kg vahukoore-kohupiima-hapukoore segu, peal 1,4 kg martsipani. Kokku umbes 4,5 kilone tort.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jälgin sinu blogi pidevalt-küpsetan ise ka väheke.
Siit ka küsimus: seda torti ise on lihtne teha (olen ka biskviidiga teinud) Kuidas sa aga selle pealmise martsipani kihi teed? Kas tõesti joonistad ise või kuidagi kopeerid martsiani peale.
Millist martsipani ja kust sa seda ostad?

Elina ütles ...

Varem tegin martsipani ise, aga nüüd olen saanud kvaliteetset ja maitsvat martsipani ka osta Eva (Perenaine.ee vedaja) vahendusel. Poodide või hulgimüüjate kohta ei oska kahjuks midagi tarka öelda. Välise kontuuri(keerulisema pildi puhul ka mõned sisemised kontuurid) joonistan žablooniga peale, aga muu osa joonistan niisama maha.

Unknown ütles ...

Kas on võimalik sellise pildiga tordi tellida?

Julia

Elina ütles ...

Märtsist alates hakkan uusi tordisoove ootama.

Anonüümne ütles ...

Tere,
Plaan ka lastele teha u sama suur biskviittort laupäevaks ja sellega seoses oleks väga tänulik kui äkki saaks täpsema retsepti. Ehk siis siin kirjas küll 10 munast koosnev aga mida ja kui täpselt veel? Olen torte teinud küll igasuguseid aga biskviit on asi millega kokkupuuted üsna vähesed.
Kas selle sama 10 munast koosneva sa lõikasid kolmeks või siis küpsetasid saadud kogusest 3 eraldi põhja?

Elina ütles ...

Küpsetasin kolm põhja. Koostisaaineid on kõik võrdselt, st mõõdad munad tassi, täpselt sama palju läheb ka suhkrut ja jahu. ntx mune 160 ml, suhkrut 160 ml ja jahu 160 ml. munad vahustada suhkruga, siis sõeluda hulka jahu.

Anonüümne ütles ...

Suur tänu :)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails