neljapäev, 9. detsember 2010

Rohelise tee ja apelsiniga tort


  • Põhi:
  • 3 suurt muna
  • 175 ml suhkrut
  • 175 ml jahu
  • 3 tl matchapulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 2 dl 35% koort
  • 200 g magusat pakikohupiima
  • 1-2 sl suhkrut
  • 150 g hapukoort
  • poole apelsini riivitud koor
  • 1 apelsini mahl
  • mandlilaaste
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained.
Tõsta tainas võiga määritud 20 cm läbimõõduga rõngasvormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min. Jahuta ja lõika kolmeks kihiks. Niisuta põhjasid apelsinimahlaga.

Vahusta koor, lisa hulka hapukoorega segatud kohupiim, riivi sisse hoolikalt pestud apelsini koort, lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Tõsta vaht kihtide vahele ja tordi peale. Puista üle röstitud mandlilaastudega. Lase enne serveerimist tordil mõned tunnid seista.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails