laupäev, 18. detsember 2010
Kiisutort
Porgandikook toorjuustu-võikreemiga.
Tainas:
2 suurt muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g õli
175 g riivitud porgandit
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogimaitseainet
Vahele:
200 g hapukoort
Peale:
200 g tuhksuhkrut
50 g võid
50 g toorjuustu
2 tl sidrunimahla
kollast toiduvärvi
Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Lisa peenelt riivitud porgand, õli ja omavahel segatud kuivained. Määri 20 cm läbimõõduga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga.
Kalla tainas vormi ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga, tikk peab jäma kuivaks. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks, määri vahele hapukoort.
Kreemi jaoks sõelu tuhksuhkur toasooja või ning toorjuustu hulka, lisa sidrunimahl, klopi vahtu, värvi osa kreemist kollaseks ja kaunista. Lase koogil enne serveerimist külmkapis vähemalt 4 h seista.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
2 kommentaari:
Tundub väga vahva kook. Kas on ka magus, st. kas lastele maitses? Kui tahaks kollase toiduvärvi asemel peediga osa kreemist roosaks värvida, oskad öelda, palju seda peedimahla panna tuleks? mul laps toiduvärvidele allergiline.
koogiosa väga magus ei olnud, koos selle glasuuriga (mis on üsna magus) oli täitsa normaalne.
igasugused värvimiseks mõeldud mahladest on vahel mõttekas natuke vett välja keeta.
ja looduslikest toiduvärvidest on palju juttu siin blogis:
http://aniitram.blogspot.com/2010/04/monusalt-varviline-martsipan.html
Postita kommentaar