esmaspäev, 27. detsember 2010

Šokolaaditort toorjuustuga


  • Põhi:
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 130 g õli
  • 2 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl kakaopulbrit
  • Kreem:
  • 200 g šokolaadi (70%)
  • 200 g toorjuustu
  • 250 g hapukoort
  • (soovi korral suhkrut)
  • Kaunistuseks tumedat šokolaadi
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa hapukoor ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Tasakesi segades nirista hulka õli. Vala tainas võiga määritud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 45 min. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust toasooja hapukoorega ühtlaseks, lisa sulatatud ja jahutatud šokolaad. Määri täidist vahele ja peale, kaunista tumeda šokolaadiga.

6 kommentaari:

Marianne ütles ...

Teen seda kooki vabariigi aastapäevaks :)
Kas tead mitu dl on umbes 130 gr õli?

Elina ütles ...

mõõtsin ära, et umbes 1,4 dl

Marianne ütles ...

Päris palju õli...
No igaljuhul tordipõhi juba ahjus :)
Kas õli teeb siis mahlasemaks?

Elina ütles ...

oh, on ikka palju hullemaid kooke ju:) 250 g võid ja šokolaadi läheb sisse, nii et silm ka ei pilgu, teine sama palju glasuuriks peale:D anna siis tead, kuidas õnnestus. ma ise olen seda kolm korda teinud.

Marianne ütles ...

Õnnestus küll. Aga kui ma ausalt ütlen,siis väga ei maitsenud-kuidagi kuiv oli ja polnud väga magus ka. Olen paremaid shokolaadi kooke teinud/saanud.
Teist korda enam ei teeks :(

Elina ütles ...

seda magusa asja on enne ka öeldud. aga noh, minu kiiks, ma eelistan teha selliseid vähem magusaid kooke. aga kuivuse osas, minu meelest see kreem oli võrdelmisi mahlakas, võrreldes tavalise shokolaadikreemiga. koogi osa oli küll selline kõvemat sorti.
muide, paljusid šokolaadikooke soovitatakse süüa mitte külmalt, siis on nad pehmemad, ja kreem(kui ta juhtub seal olema) on ka peal mõnusam.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails