kolmapäev, 29. detsember 2010

Autotort


1,5 kilone martsipanikattega biskviittort. Vahel on maasikamoos, kohupiim, vahukoor ja hapukoor.

7 kommentaari:

Kairi ütles ...

Sul on kõikidel tortidel väga ilusad pastellsetes toonides pildid! Mis värve sa kasutad, kui saladus ei ole?
Kõike head ja ilusat algavat aastat!

Elina ütles ...

Mul on ühed netist tellitud pulbri kujul toiduvärvid. Kuna sildid olen ära visanud, ei oska firmat täpsemalt öelda:( Tellisin kunagi 4 värvi- punase, kollase, helesinise ja tumevioletse. Veel on olemas üks Piprapoest ostetud roheline ja söetabletid.

Peagi saan kätte uued, vedelal kujul ökovärvid. Eks paistab, kuidas nendega värvimine läheb.

Aga pastelseid toone saab värve segades ja vedelikus lahustades. Ei pea ju tingimata väga paksu kihti värvi peale panema.

Anonüümne ütles ...

minul tekkis küsimus martsipani kohta. Kuskilt lugesin, et martsipanil ja martsipanil on vahe. Mille järgi seda aru võiks saada, et tegemist on kvaliteetsega. Sest Sinu pildid jäävad nii siledad ja ühtlased, aga Kalevi martsipaniga ei jää.
väga ilusad koogid on!

Anonüümne ütles ...

Vabanda lolli küsimuse eest, aga kas martsipani ja tordipõhja vahele paned ka kreemi? Tegin ka korra proovi, aga martsipan hakkas sulama peale 1 ööd külmutuses seismist.(Kasutasin Kalevi mandlimartsipani)

Elina ütles ...

Et martsipan jääks sile, ei tohi ta esiteks olla pealt kuivanud, (võib martsipani enne laiali rullimist ühtlaseks mudida) ja teiseks on hea, kui rullimispind ja rull on natuke tuhksuhkrused. Selle puudumisel võib rullimiseks kasutad ka tärklist. Pehmet martsipnai on samuti hõlpsam rullida, et siis otse külmikust võetud martsipan võiks natuke üles soojeneda.

Ma panen tavaliselt koogile hästi õhukese kihi seda kreemi, mis koogi vahelgi on. Vahel lasen sel natuke biskviidi sisse imbuda. Aga nii martsipan, kui suhkrumass hakkavad tõesti (ilmselt suure suhkrusisalduse tõttu) nö sulama,kui vedelikuga kokku puutuvad. Osades retseptides määritakse kook kokku kas õhukese kihi marmelaadiga või võikreemiga, see hoiab siis seda martsipani koogi lõikamsie ajal kindlamalt koogi peal.

Kairi ütles ...

Mul on ka pulbervärve aga üldjuhul kasutan ikka pastavärve. Kust sa neid ökovärve tellisid kui saladus ei ole? :D
Anonüümsele võin enda kooliteadmistega öelda seda, et martsipan tahab üldjuhul saada enda alla võikreemikihikest või siis suhkrumassi õhukese kihina ja siis sinna peale otse martsipan.
Mul on ka see Kalevi oma mitu torti untsu keeranud:( Martsipan ei taha niiskust (tavalised külmikud kus kodus kõike on ei ole head).

Elina ütles ...

Kus sa enda martsipani tavaliselt hoiad? Ma olen seni kilekottidesse mässitult hoidnud kümkapis. Kalevi martsipaniga kogemused mul tegelikult puuduvad. Mul on üks tordiraamat, kus iga suhkrumassiga kaetud tordi alumine kiht on martsipan, ei tea, mispärast?

värvid tellisime vist siit:
http://www.chocolatecraftkits.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=74_76
need vist päris ökod ei olegi, aga jutu järgi vähemalt naturaalsed:D

vaata veel

Related Posts with Thumbnails