laupäev, 4. september 2010

Martsipanised kaerahelbeküpsised

Need said küll ühed head küpsised, tavalised kaerakäkid muudab martsipan kohe millekski palju erilisemaks:) Või asemel kasutasin poole osana palmirasva.
Et martsipani mugavam riivida oleks, hoia seda enne külmas.

  • 100 g võid
  • 6 dl jämedaid kaerahelbeid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 75 g hapukoort
  • 125 g martsipani
  • 1 suur muna
  • soola
Sulata või, lisa kaerahelbed, suhkur, pisut soola, riivitud martsipan, hapukoor ja muna. Sega kõik ühtlaseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed pätsikesed. Küpseta 180 kraadi juures umbes 10 min. Lase jahtuda. Sellest kogusest saab kaks plaaditäit.

4 kommentaari:

Koopatibi ütles ...

Neid tahaks küll kohe proovida!

Liisi ütles ...

Valmistasin neid küpsiseid. Mul jäi vist tainas liiga vedel, mistõttu küpsised ei püsinud nii ilusti koos ja valgusid laiali. Järgmisel korral röstiksin kaerahelbed enne ära, jääksid ehk krõbedamad.

Elina ütles ...

abi võiks olla ka sellest, kui tainas pisut seisab, siis muutub ta ka tahkemaks (vedelik imendub helvestesse). eval, kes neid ka proovis, oli tegelikult vist umbes sama teema, et rasva oli liiga palju ja tainas jäi vedel...
minul seda millegipärast polnud, eks proovin teinekord uuesti ja annan jälle teada, mis siis välja tuli.

Elina ütles ...

ma tegin täna uuesti neid küpsiseid ja minul ei tulnud see taigen kohe kuidagi vedel, pidem pude vma. aga kui pätsidel lasta pärast ahjust võtmist plaadi peal korralikutl jahtuda püsivad küpsised mõistagi kenasti koos.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails