Põhi:
- 3 muna
- 3 sl jahu
- 3 sl suhkrut
- 2 sl mooniseemneid
Kreem:
- 400 g rasvatut paksemat kohupiima
- 200 g toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 4 sl suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
Niisutamiseks:
- 1 dl šokolaadilikööri
- 450 g konservvirsikuid (1 suur purk)
Kreemi jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust ja kohupiim. Vahukoor vahusta suhkruga ja vahustamise lõpuosas lisa kohupiim ja vaniljesuhkur. Sega ühtlaseks.
Määri alumisele tordipõhjale pisut kreemi, lao peale umbes kolmandik virsikutest (kuubikuteks tükeldatud). Tõsta peale teine pool ja määri pealt ja ääred kreemiga, Kaunista viiludeks lõigatud virsikutega.
PRINDI RETSEPT
5 kommentaari:
Väga ilus tort!
See seadus kehtib minu puhul ka! Minul on ka selline reegel, et kui lähen oma sõbrannale külla ja küpsetan talle mistahes koogi, siis ALATI laguneb see vormist välja võttes ära :)
Võrratult kena kevadine tort!
Jaa, see tort tõi kohe kevade tuppa:) 26 cm vormis tegin põhja topetkoguste järgi, kreemi läks nagu retseptis ja virsikuid 2 purki..Njämmm:))
Millega võiks asendada šokolaadilikööri? Ei tahaks ekstra sellepärast pudelit likööri kappi seisma osta. Ja ju sellel likööril on ka vajadus...
eks ta niisutab ja annab maitset. võid selle asemel niisutada kange kohviga ntx. või mõne muu likööriga.
Postita kommentaar