Need on piimavabad trühvlid. Kookosrasval on trühvlite seisukohalt suurepärased sulamisomadused, nii et tulevad tõeliselt suussulavad kommid. Ka olevat sel rasval vaatamata tahkele olekule mitmeid kasulikke omadusi.
- 125 g kookosrasva
- 5 sl kakaopulbirt
- 4 sl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 3 sl kookoskoort
Pane kõik koostisosad potti ja lase keskmisel kuumusel ühtlaseks sulada. Vaata , et ka suhkur oleks sulanud. Pane segu külmkappi ja lase sel hanguda. Vormi seejärel väiksed pallid, veereta neid kakaos ja hoia serveerimiseni külmas. Sellest kogusest saab umbes 25 tk.
PRINDI RETSEPT
3 kommentaari:
Ma sööks selle kausi praegu heameelega tühjaks!!!:)
Elina, kookosrasva kasulikkuse või kahjulikkuse üle vaieldakse. Selles on väga kõrge % küllastatud rasvhappeid, kuigi need on taimsed. Nii et liiale minna ei tasu. Nagu igasuguse rasvaga.
copy-paste:
*Kookosrasv on taimse päritoluga rasv, mis ei sisalda üldse kolesterooli ega tõsta ka halva kolesterooli sisaldust; ühe kaaluühiku kohta sisaldab ta vähem puhast rasva ja kaloreid kui ükski teine toidurasv.
*Kookosrasvas leiduvad erilised rasvhapped aitavad organismil võidelda mitmete bakterite, viiruste ja seentega, lõhustades viimaste lipiididest koosnevaid kaitsemembraane.
*Kookosrasv parandab kõhunäärme tegevust, parendab veresuhkru kasutamist organismi poolt ja tõhustab kaaliumi ja magneesiumi ning rasvas lahustuvate vitamiinide imendumist verre.
*Regulaarselt manustatav kookosrasv suudab viia tasakaalustatult toituva inimese kolesterooli normaaltasemele. Mitmed tunnustatud meedikud soovitatavad lisaks mitmekülgsele toitumisele tarvitada päevas 1–4 supilusikatäit kookosrasva.
Postita kommentaar