reede, 19. märts 2010

Trühvlid kookosrasvaga


Need on piimavabad trühvlid. Kookosrasval on trühvlite seisukohalt suurepärased sulamisomadused, nii et tulevad tõeliselt suussulavad kommid. Ka olevat sel rasval vaatamata tahkele olekule mitmeid kasulikke omadusi.
  • 125 g kookosrasva
  • 5 sl kakaopulbirt
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 sl kookoskoort

Pane kõik koostisosad potti ja lase keskmisel kuumusel ühtlaseks sulada. Vaata , et ka suhkur oleks sulanud. Pane segu külmkappi ja lase sel hanguda. Vormi seejärel väiksed pallid, veereta neid kakaos ja hoia serveerimiseni külmas. Sellest kogusest saab umbes 25 tk.

PRINDI RETSEPT

3 kommentaari:

Andra Kalda ütles ...

Ma sööks selle kausi praegu heameelega tühjaks!!!:)

Eestinaine ütles ...

Elina, kookosrasva kasulikkuse või kahjulikkuse üle vaieldakse. Selles on väga kõrge % küllastatud rasvhappeid, kuigi need on taimsed. Nii et liiale minna ei tasu. Nagu igasuguse rasvaga.

Elina ütles ...

copy-paste:

*Kookosrasv on taimse päritoluga rasv, mis ei sisalda üldse kolesterooli ega tõsta ka halva kolesterooli sisaldust; ühe kaaluühiku kohta sisaldab ta vähem puhast rasva ja kaloreid kui ükski teine toidurasv.

*Kookosrasvas leiduvad erilised rasvhapped aitavad organismil võidelda mitmete bakterite, viiruste ja seentega, lõhustades viimaste lipiididest koosnevaid kaitsemembraane.

*Kookosrasv parandab kõhunäärme tegevust, parendab veresuhkru kasutamist organismi poolt ja tõhustab kaaliumi ja magneesiumi ning rasvas lahustuvate vitamiinide imendumist verre.

*Regulaarselt manustatav kookosrasv suudab viia tasakaalustatult toituva inimese kolesterooli normaaltasemele. Mitmed tunnustatud meedikud soovitatavad lisaks mitmekülgsele toitumisele tarvitada päevas 1–4 supilusikatäit kookosrasva.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails