reede, 5. märts 2010

Banaani-kohvikeeks


Seda teab nii mõnigi kohvijooja, et banaan sobib kohvi kõrvale paremini, kui miski muu. Peale selle pidi banaanil mingid omadused olema, mis pidavat kohvi erutavat toimet vähendama vms.
Banaani magus ja kohvi mõrkjas maitse loovad väga hästi töötava tandemi selles koogis.

  • 2 suurt muna
  • 125 g suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 2tl küpsetuspulbrit
  • 2 suurt küpset banaani
  • 50 g võid
  • 1 dl vett
  • 1 sl lahustuva kohvi pulbrit

Vahusta munad suhkruga. Sulata või. Banaanid purusta kahvliga, kohv lahusta kuumas vees. Sega baanipüree sulavõi ja kohviga ning lisa munavahule. Sega jahu küpsetuspulbriga ja kalla muna-banaanisegule hulka. Sega kõik õrnalt läbi, kalla võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures ahju keskosas umbes 1 h või kuni sisse torgatud puutikk jääb kuivaks.

PRINDI RETSEPT

1 kommentaar:

Mari-Liis ütles ...

ja mina mõtlesin, et minul on mingi kummaline maitsehäire, mis väljendub kohvi kõrvale banaani söömises. Aga nagu välja tuleb, polegi selles midagi imelikku :).

vaata veel

Related Posts with Thumbnails