laupäev, 31. oktoober 2009

Pahupidi õuna-kookosekook


Selle retsepti sain kunagi ammu oma õelt Üllelt. Miks ma seda varem teinud pole, ei tea. Väga hea ja lihtne kook on. Vaja läheb:

  • 500 g tükeldatud õunu
  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl kookoshelbeid
  • 100 g sulatatud võid

vooderda 24 cm diameetrine rõngasvorm küpsetuspaberiga, lao põhja tükeldatud õunad. Munad vahusta suhkruga. Jahu sega kookoshelveste ja küpsetuspulbriga. Sega kuivained munavahu hulka, lisa sulatud või ja sega ühtlaseks. Kalla tainas õuntele ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min.

PRINDI RETSEPT

neljapäev, 29. oktoober 2009

Nigella banaanikeeks

Ammu, ammu plaanisin selle keeksi tegemist. Rosinate, pähklite ja banaanide osas on mul tavaelus niikuinii nõrkus, miks mitte neid siis üheskoos kuskil kasutada. Ja tulemuses ei pidanud pettuma. Samas oli keeks muidugi üsna rammus ja magus nagu ühele endast lugu pidavale ameerika küpsetisele kohane. Kuna retseptis kasutatakse sulavõid, siis mina asendasin osa sellest pisut väiksema koguse õliga.

100 g rosinaid
75 ml rummi
175g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
125 g võid
150 g suhkrut
2 suurt muna
3-4 väga küpset banaani (kooritult umbes 300 g)
60 g hakitud kreekapähkleid
1 tl vaniljeekstrakti


Pane rosinad koos rummiga väiksesse potti ja kuumuta pliidil keemseni.Võta pott tulelt ja lase vähemalt tund aega seista. Seejärel kurna allesjäänud vedelik.
Sega kuivained. Sulatatud või ja suhkur sega omavahel. Lisa ühekaupa munad ja jätka segamist. Lisa kahviga purustatud banaanid, pähklid, rosinad ja vaniljeekstrakt. Kalla hulka kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud keeksivormi (või silikoonvormi) ja küpseta eelkuumuatutud ahju keskosas 170 kraadi juures 60-75 min, kuni keeksisse torgatud tikk jääb puhtaks.
Jahuta pisut enne serveerimist.

PRINDI RETSEPT

esmaspäev, 26. oktoober 2009

Kohupiimakook kibuvitsamarjadega



põhi:
100 g pehmet võid
2 sl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

kate:
500 g pakikohupiima
200 g hapukoort
2 sl jahu
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
100 g värskeid puhastatud kibuvitsamarju

Vahusta või suhkruga, lisa toasoe muna ja vahusta veel pisut. Lisa kuivained ja sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõt) põhjale. Katte koostisained (va. kibuvitsamarjad) sega miksriga ühtlaseks. Lisa hakitud marjad. Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki 200 kraadi juures, ahju allosas umbes 40-45 min.

PRINDI RETSEPT

reede, 23. oktoober 2009

Hõrk õunaplaadikook

Pehme ja mahlane õunakook, kus osa jahust on asendatud kartulitärklisega. Vaja läheb:


  • 200 g võid
  • 2,25 dl suhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 2,5 dl tärklist
  • 1 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

  • peale:
  • 1 kg hapukaid õunu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Peale laota õunaviilud. Puista üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta 200 kraadi juures, ahju keskosas umbes 25 min.

PRINDI RETSEPT

neljapäev, 22. oktoober 2009

Pariisi õunakook


Meeldivalt õunarohke ja lihtne kook, mille leidsin Toidutarest. Kõvasti kommentaare oli see seal samuti saanud, kes kiitis taevani, kes kirus munamaitset või liigset magusust. Kuna soola ja küpsetuspulbri kogused tundusid minu jaoks pisut suured- vastavalt 0,25 sl ja 1 sl, siis neid natuke vähendasin.
  • 1.5 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl soola
  • 1 tl vanilliinsuhkur
  • 3 muna
  • 3 sl õli
  • 1 dl piima
  • 800 g hapusid õunu
kate:
  • 0.75 dl suhkur
  • 1 muna
  • 40 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit. Selle aja jooksul valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

PRINDI RETSEPT

teisipäev, 20. oktoober 2009

Toekas suutäis salaami ja mozarellaga

Midagi maitsvat ja kõhtutäitvat ka võileibade vallast...
Selle retseptiga ma osalesin Toidutare koduoka võistlusel, aga kahjuks ei olnud seekord õnne.
  • ciabattat
  • 1 väike küüslauguküüs
  • 3 sl oliiviõli
  • 2 sl veiniäädikat
  • 1 tl mett
  • 6 viilu salaamivorsti
  • 4 viilu mozzarellat
  • rukolat ehk põld-võõrkapsast
  • 1 tomat
  • pool punast sibulat

Lõika sai pikuti pooleks. Sega purustatud küüslauk, õli, äädikas ja mesi omavahel, määri segu mõlemale saiapoolele. Lao peale õhukesed sibularattad, vorsti-, tomati-, mozzarellaviilud ning rukolalehed. Tõsta teine saiapool peale. Lõika võileib keskelt pooleks ja lase hea maitsta!

PRINDI RETSEPT

pühapäev, 18. oktoober 2009

Marineeritud küüslauk

See on juba palju aastaid meie peres hinnatud lisand. Leiva peal ntx. Või mõnes salatis.

  • 500 g koorimata küüslauguküüsi
marinaad:
  • 2 tl meresoola
  • 1 dl vett
  • 1 dl oliiviõli
  • 1 dl (punase)veiniäädikat
  • 1 sl mett
  • 2 tl kuivatatud pitsaürte

Keeda koorimata küüslauguküüsi kolm minutit. Vala vesi ära ja
jahuta küüslauguküüsi külma voolava vee all. Koori küüned ja pane puhastesse purkidesse.
Marinaadi koostisained lase keema tõusta ja vala küüslaukudele. (Vala marinaadi jaokaupa korda mööda purkidesse, siis jaotub õli ühtlaselt.) Sulge purgid ja säilita jahedas, purke aeg-ajalt tagurpidi keerates. Tarvitada vähemalt paari nädala möödudes.

PRINDI RETSEPT

neljapäev, 15. oktoober 2009

Tatra ja kalaga ahjupaprikad

Kuna meie siin eriti riisi fännid ei ole, siis idee teha täidetud paprikaid tatraga läks kohe käiku.
Ja mis siin salata, väga hea sai. Sellised koledad hallid ilmad, kus puud akende taga tuule käes murduvad (kirjeldan ainult seda, mida aknast näen) vajavad just sellist ilusat tulipunast ja soojendavat ahjurooga. Retsept järgmine:

  • 300 g keedetud tatart
  • 200 g konservkala (saidat) õlis
  • 1 sibul
  • 1-2 sl hapukoort
  • 5 punast paprikat
  • musta pipart

Tükelda kala väiksemateks tükkideks ja sega kogu konservi sisu tatraga. Lisa peeneks hakitud sibul, hapukoor ja jahvatatud pipar. Vajadusel võid natuke ka soola lisada. Lõika paprikatel "kaas" pealt, eemalda seemned ja täida paprikad seguga. Lao seejärel pannile ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 min.

PRINDI RETSEPT

teisipäev, 13. oktoober 2009

Banaani-kookose pannkoogid.

Banaanid saab eduakalt ka pannkookidesse panna, nagu tõestas tänahommikune katsetus.
Kookoshelbed muutsid taina küll pisut pudisemaks ja seetõttu ka pannkookide keeramine oli esmapilgul pisut raskendatud, aga samas täiesti teostatav. Üldiselt olid koogid menukad, teeme teine kordki:)

1 muna
2 küpset banaani
2 dl piima
50 g kookoshelbeid
75 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
praadimiseks õli

Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa ülejäänud ained ja klopi tainas ühtlaseks. Kuumuta pannil õli ja küpseta väiksed pannkoogid.

PRINDI RETSEPT

kolmapäev, 7. oktoober 2009

Pastaroog peediga

Nagu retseptidest näha, ei tarbita meie majas just ülearu palju pastatooteid. Aga vahel siiski juhtub...Näiteks siis, kui mõni kokandusalane võistlemine käib. Buduaar.ee lehel toimus miski makaronitootjale pühendatud üritus, kuhu mina siis alljärgneva retsepti saatsin. Kuidas see neile meeldis või ei meeldinud, seda veel ei tea...Aga söök ise tuli ju päris hea:)
Põhimõtteliselt on tegu selle nami-nami-s leiduva salatiga .

  • 200 g penne makarone
  • 1 suur sibul
  • 1 küüsluguküüs
  • õli
  • 75 g hallitusjuustu
  • 300 g keedupeeti
  • 1,5 dl kohvikoort
  • soola
  • pipart
  • rukolat

Keeda makaronid, kurna. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kalla pannile törts õli ja prae kuni sibul on klaasjas. Lisa koor, murenda sisse hallitusjuust, sega. Lisa riivitud keedupeet, soola ja pipart ja kuumuta kõik läbi. Lisa hakitud rukolat, lisa makaronid, sega ruttu läbi ja serveeri kohe.

PRINDI RETSEPT

teisipäev, 6. oktoober 2009

Tatra- seenesalat


  • 2 dl tatart
  • 8 vutimuna
  • 200 g tomatit
  • jääsalatit
  • kaste:
  • 150 g kupatatud metsaseeni
  • 100 g paksu maitsestamata jogurtit
  • 50 g majoneesi
  • 1 sl sinepiseemnetega mahedat sinepit
  • o,5 tl soola
  • peotäis rukolat


Hauta tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta. Keeda vutimunad ja koori. Haki kupatatud seened. Sega jogurt, sinep ja majonees segamini, lisa hakitud rukola ning seened, maitsesta soolaga. Tükelda tomatid, lõika vutimunad pooleks. Tõsta taldrikule tükkideks rebitud jääsalatit, sellele omakorda tatar, muna ja tomatitükid ja kõige peale vala kastet.

PRINDI RETSEPT

esmaspäev, 5. oktoober 2009

Õunakook kohupiimaga


Maire Suitsu ühes kokaraamatus oli selline kohupiimakook, kuhu oli õuna sisse riivitud. Tegin mõned enda jaoks sobivad muudatused ja välja kukkus selline kook.

Põhi:
100 g võid
0,5 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1,5 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Täidis:
500 g kohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl ingverit
1 tl kaneeli
3 dl riivitud õuna

Mikserda või suhkruga kohevaks, lisa toasoe muna ja jätka vahustamist, lisa kuivained ja sõtku kokku tainas. Vooderda 22 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga. Ääred määri võiga. Suru tainas ühtlase kihina vormi põhjale ja äärtele. Täidise ained sega omavahel ja kalla vormi. Küpseta 175 kraadise ahju allosas umbes 1 h ja 10 min. Lülita ahi välja ja lase koogil veel umbes 10 min ahjus seista. Söö jahtunult.

PRINDI RETSEPT

vaata veel

Related Posts with Thumbnails