esmaspäev, 1. september 2008

Sibula - juustusupp

500 g sibulaid
3 küüslauguküünt
1 sl võid
500 ml aedviljapuljongit
500 ml piima
1 sl jahu
1,5 dl riiivjuustu (mitte light)
soola
näpuotsaga muskaati
murulauku

Viiluta sibulad ja haki küüslauk. Sulata pannil või ja kalla peale sibulaviilud ning küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg ajalt segades, umbes 30 min, kuni sibulad hakkavad pruunikat värvust omandama. Sega jahu 1 dl piimas. Kuumuta puljong ja ülejäänud piim keemiseni, lisa sibulad. Kalla juurde piimaga segatud jahu, lase keema tõusta. võta pott tulelt ja lisa riivjuust. Riivjuust võiks olla rasvasemat sorti, sest väherasvased juustud ei sula ühtlaselt. Sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta muskaadiga (kindlasti ei maksa sellega üle doseerida) ja vajadusel soolaga. Peale riputa hakitud murulauku.

3 kommentaari:

Helen ütles ...

Kas sul poiss ka sõi?

elina ütles ...

sõi jah:)aga ta on veel nii väike, et sööb peaaegu kõike, mis ette anda. ilmselt aasta-paari pärast võin oma sibulasupiga kuu peale minna.

Helen ütles ...

ei tea midagi, kui ikka pidevalt teed, siis võib-olla harjuba ära ja hakkab meeldimagi:)
Mulle ja mehele ka õudsalt maitseb sibulasupp, olen seda mitut moodi teinud, aga suurm laps, too 4-aastane, ei taha sellest tõesti midagi kuulda...

vaata veel

Related Posts with Thumbnails