reede, 22. juuli 2011

Kohupiimakook martsipanikattega

Ühele väiksele preilile sai sünnipäevaks tehtud selline küpsetatud kohupiimakook.
Põhi:
  • 100 g külma võid
  • 3 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
Peale:
  • 250 g ricottat
  • 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
  • 1,5 sl tärklist
  • 150 g hapukoort
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 4 konservvirsiku poolikut
  • peale martsipani
Haki või jahus peeneks, lisa suhkur ja muna ja sõtku kokku tainas. Vooderda 24 cm diameetriga kooogivormi  põhi küpsetuspaberiga ja kata vormi seinad ja põhi tainaga. Pane pooleks tunniks külma.

Klopi sisu koostisained ühtlaseks ja vala põhjale. Aseta  peale tükeldatud konservvirsikud. Küpseta kooki ahju allosas 175 kraadi juures umbes 50 min.

Kui kook on jahtunud, kaunista martsipaniga.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails