esmaspäev, 28. märts 2011

Toorjuustu-hapukoorekook sidruniga



  • Põhi :
  • 150 g martsipani
  • 100 g võid
  • 3 dl täisterajahu
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • Täidis:
  • 3 suurt muna
  • 350 g toasooja toorjuustu
  • 350 g toasooja hapukoort
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 dl sidrunimahla
  • 1,75 dl suhkrut

Või haki jahu sees peeneks, lisa riivitud martsipan, suhkur ja muna ja sõtku kokku tainas. Määri 24 cm suurune rõngasvorm võiga, jaota tainas ühtlaselt vormi põja ja servadele. Toeta servad hõbepaberiga ja küpseta põhja 200 kraadises ahjus umbes 8 minutit.

Täidise ained peaksid kõik toasoojad olema. Klopi need kõik ühtlaseks ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta kook ahju allosas, 165 kraadi juures umbes 50 minuti. Poole küpsemise pealt võid peale puistada ka mandlilaaste. Jahuta kook ja lase sel vähemalt paar tundi või üleöö külmikus seista.

4 kommentaari:

Silja Luide ütles ...

hästi isuäratav kook ja põhja kooslus (martsipan+täisterajahu) tundub igati põnev, mis kindlasti vajab järele proovimist:) martsipanimaalingud on ka tõeliselt kenad- vaatan ja imestan! :)

Annika ütles ...

Millist martsipani kasutasid?
Annika

Elina ütles ...

Lubeca martsipani(kui ma nüüd nimega ei eksi). Seal on mandleid 50%.

Annika ütles ...

Sellise nimega on olemas küll, aga kust seda saada võiks? Tellid kusagilt?

vaata veel

Related Posts with Thumbnails