Põhjad:
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 60 g võid
- 0.5 dl mett
- 4dl jahu
- 3 dl täisterajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 1.5 kg hapukoort
- 2 dl suhkrut
- paar sl mett
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks. Jaga tainas 10 palliks ning rulli kergelt jahusel laual ümmargused, hästi õhukesed tükid (mina tegin koogi 20 cm diameetriga vormi ja kasutasin šabloonina rõngasvormi rõngast, äralõigatud servadest tegin 11. ketta). Aseta kettad küpsetuspaberile ning küpseta kahekaupa 175-kraadises ahjus kuldseks. Purusta 1 tainaplaat puruks ja jäta kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia külmkapis kuni järgmise päevani.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar