teisipäev, 8. märts 2011

Tumedad vastlakuklid

Tumedaid tuuletaskuid olen kunagi teinud, aga see tulemus polnud minu meelest sugugi nii geniaalne, kui seekordne kakaoga vastlakuklite tegemine. Kunagi ammu nad mul nami-nami.ee-st silma jäid ja nüüd ma nad ka ära proovisin. Martsipanisisuga ei hakanud kohe üldse mitte katsetamagi, vaid panin sisuks külmkapis söömist ootava vaarikamoosi.


  • Kakao-pärmitainas:
  • 2.5 dl käesooja piima
  • 25 g pärmi
  • 75 g õli
  • 50 g suhkrut
  • 0.5 tl soola
  • 350 g nisujahu
  • 35 g kakaopulbrit
  • Täidis:
  • vaarika toormoosi
  • Kakao-vahukoor:
  • 2 dl 35% koort
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 1 sl suhkrut
  • Kaunistuseks tuhksuhkrut

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool, õli, kuivained ning sõtku tainas ühtlaseks. Vormi pall, kata tainakauss puhta rätikuga ning lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku kerkinud tainas hästi kergelt läbi, rulli pikaks "vorstiks" ja lõika 12-15 tükiks.Veereta tükid pallideks ning aseta parajate vahedega ahjuplaadile ja lase neil veel 15 minutit kerkida.
Küpseta 200-225kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Lõika jahtunud kuklitelt kaas maha, uurista igast kuklist umbes teelusikatäis sisu välja ja tõsta sisse lusikatäis vaarikamoosi.

Sega kausis suhkur ja kakaopulber, lisa rõõsk koor ning vahusta. Jaota kakaovahukoor kuklitele ning tõsta "kaaned" tagasi peale.
Kaunista tuhksuhkruga.

1 kommentaar:

Kairi ütles ...

Ma tegin eelmisel aastal kirjusid kukleid - kakaod segasin juurde aga mitte täiesti ühtlaseks taignaks. Päris efektsed jäid ;)

vaata veel

Related Posts with Thumbnails