reede, 28. jaanuar 2011

Mandli-kirsipirukas



See on nami-nami kokaramatust (millest ma olen juba teisigi toite proovinud) pärit retsept. Tuli väga maitsev ja kena kook. Ma valmistasin selle umbes nädal aega enne tähtsündmust ja hoidsin nädala sügavkülmas. Nii et sügavkülmutamist kannatas ka.

  • Põhi:
  • 3 dl nisujahu
  • 3 sl suhkrut
  • 0.5 tl soola
  • 125 g külma võid
  • 1 muna

  • Täidis:
  • 200 g martsipani
  • 0.5 sidruni riivitud koor
  • 300 g kivideta kirsse
  • 3 suurt muna
  • 250 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 dl mandlilaaste

Sega köögikombainis või haki noaga jahu, suhkur, sool ja või puruseks. Lisa muna, sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 25 cm koogivormi põhjale ja külgedele. Pane 30 minutiks külmkappi.
Riivi martsipan ja sidrunikoor, sega omavahel ning puista segu pirukapõhjale.
Laota peale kirsid. (Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis lase neil esmalt sulada ning kurna).
Klopi hapukoor muna ning vanillisuhkruga ühtlaseks, kalla ettevaatlikult kirssidele.
Kõige peale puista mandlilaastud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on küps ning täidis hüübinud ning mandlikate kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist jahtuda.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Rõõm :)

pagulane ütles ...

Mis asi selle martsipaniga on, et enam-vähem kõik Eesti toidublogijad teevad viimasel ajal ainult sellega oma torte ja kooke?

Elina ütles ...

see retsept oli seal kokaraamatus, noh. millest sa aru ei saa:D

kui millegagi martsipani kokku panna, siis kirss on ju kõige parem valik.

pagulane ütles ...

Ega sel kirsikoogil polegi viga, lihtsalt mulle on silma jäänud, et viimasel ajal blogides aina martsipanikoogid.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails