esmaspäev, 25. oktoober 2010

Tort Lotte ja Pipiga


See neljakilone tort valmis ühe kaheaastase preili sünnipäeva jaoks. Retsept on sama, mis sellel tordil.

pühapäev, 10. oktoober 2010

Ungari kohupiimakook

Selle koogi retsepti leidsin nami-nami-st. Ise küll jätsin rosinad sellest koogist välja. Aga ilus ja maitsev kook tuli sellele vaatamata.
  • Põhi:
  • 3 dl nisujahu
  • 120 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl hapukoort
  • 2 muna -kollast
  • Täidis:
  • 1 munakollane
  • 2 muna
  • 1.5 dl suhkrut
  • 1 tl kuhjaga vanillisuhkrut
  • 2 dl hapukoort
  • 50 g rosinaid
  • 600 g kohupiima
  • 1 sidruni riivitud koor
  • Kate:
  • 3 munavalget
  • 1.5 dl tuhksuhkrut

Valmistamine:
PÕHI:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja hapukoor. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa tainale. Kata 24x34 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja seejärel tainaga. Torka taina sisse kahvliga augud. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

TÄIDIS:
Täidise jaoks vahusta munakollane ja munad suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor. Sega õrnalt läbi ja laota tainale.
Küpseta ahjus veel 20 minutit

KATE:
Samal ajal vahusta katte jaoks munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta segamini. Tõsta küpsele kohupiimakihile ja küpseta veel ahjus 5-10 minutit, kuni munavalgekate saab kerge kuldse jume.

reede, 8. oktoober 2010

Brokoli-kodujuustu lasanje


  • pasta jaoks:
  • 2 dl jahu
  • 2 muna
  • 1 sl õli
  • soola


Pasta valmistamiseks: Sõtku munadest, jahust ja õlist kokku sitke ja elastne tainas. Lase pastatainal külmikus seista umbes tund, siis läheb see pehmemaks ja on paremini rullitav. Jaga tainas neljaks küpsetus vormi suuruseks (15x20 cm )tükiks, rulli iga tükk väga õhukeselt laiali. Keeda tükke 2 min ja tõsta siis sõelale nõrguma.


  • Täidise jaoks:
  • õli
  • 1 sibul
  • 300 g brokolit
  • 2 küüslauku
  • peterselli
  • 3 sl vürtsikamat tomatipastat
  • 300 g kodujuustu

Haki sibul ja küüslauk peeneks, tükelda brokoli. Hauta vaiksel tulel, kaane all köögiviljad poolpehmeks (lisa väheke vajadusel vett). Sega juurde tomatipasta ja pisut jahtunud segule ka kodujuust ja tõsta pott kõrvale.

  • Juustukaste:
  • 5 dl piima
  • 0,5 dl jahu
  • 25 g võid
  • 150 g riivjuustu
  • muskaati
  • soola
  • pipart


Juustukastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta pisut. Hakka sortshaaval, pidevalt segades lisama piima. Jälgi, et jahutükke sisse ei jääks. Kui piim on lisatud ja segu on korraks keema tõusnud, lisa ka riivjuust ja maitseained ja tõsta pott tulelt.

  • peale 50 g riivjuustu


Määri vormipõhja pisut juustukastet, sellele tõsta pastaplaat, seejärel aseta peale köögivilja-kodujuutsutäidis, siis peale juustukastet. Tee nii neli kihti. Kõige peale jääb juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min, poole küpsemise pealt lisa ka riivjuust. Lase enne vormi lahtilõikamist lasanjel pisut seista.

reede, 1. oktoober 2010

Kirsikook toorjuustuga


  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 dl nisujahu
  • 50 g tumedat šokolaadi (70%)
  • 300 g toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 300 g kirsse
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, lisa peeneks hakitud šokolaad ja kividest puhastatud kirsid (kirsikive on lihtne eemaldada kirjaklambri -või juuksenõela otsaga). Sega tainas õrnalt läbi. Vala 24 cm diameetrisesse, võiga määritud ning jahuga üle puistatud rõngasvormi ning küpsetada 175 kraadi juures umbes 45 min. Lase enne söömist koogil jahtuda. Kaunista värskete kirssidega.

vaata veel

Related Posts with Thumbnails