reede, 8. oktoober 2010

Brokoli-kodujuustu lasanje


  • pasta jaoks:
  • 2 dl jahu
  • 2 muna
  • 1 sl õli
  • soola


Pasta valmistamiseks: Sõtku munadest, jahust ja õlist kokku sitke ja elastne tainas. Lase pastatainal külmikus seista umbes tund, siis läheb see pehmemaks ja on paremini rullitav. Jaga tainas neljaks küpsetus vormi suuruseks (15x20 cm )tükiks, rulli iga tükk väga õhukeselt laiali. Keeda tükke 2 min ja tõsta siis sõelale nõrguma.


  • Täidise jaoks:
  • õli
  • 1 sibul
  • 300 g brokolit
  • 2 küüslauku
  • peterselli
  • 3 sl vürtsikamat tomatipastat
  • 300 g kodujuustu

Haki sibul ja küüslauk peeneks, tükelda brokoli. Hauta vaiksel tulel, kaane all köögiviljad poolpehmeks (lisa väheke vajadusel vett). Sega juurde tomatipasta ja pisut jahtunud segule ka kodujuust ja tõsta pott kõrvale.

  • Juustukaste:
  • 5 dl piima
  • 0,5 dl jahu
  • 25 g võid
  • 150 g riivjuustu
  • muskaati
  • soola
  • pipart


Juustukastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta pisut. Hakka sortshaaval, pidevalt segades lisama piima. Jälgi, et jahutükke sisse ei jääks. Kui piim on lisatud ja segu on korraks keema tõusnud, lisa ka riivjuust ja maitseained ja tõsta pott tulelt.

  • peale 50 g riivjuustu


Määri vormipõhja pisut juustukastet, sellele tõsta pastaplaat, seejärel aseta peale köögivilja-kodujuutsutäidis, siis peale juustukastet. Tee nii neli kihti. Kõige peale jääb juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 min, poole küpsemise pealt lisa ka riivjuust. Lase enne vormi lahtilõikamist lasanjel pisut seista.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails