- Põhi:
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 dl rukkijahu
- 1 dl nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,75 dl keeva vett
- Täidis:
- 2 dl vahukoort
- 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
- 150 g mustikamoosi
- Kate:
- 500 g martsipani
- toiduvärve
Vahusta munad kohevaks vahuks, nirista hulka kuum vesi. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega tainas kergelt läbi ja vala 20 cn läbimõõduga võitatud rõngasvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 min. Jahtunud põhi lõika kolmeks kihiks.
Vahusta koor ja sega hulka kohupiimapasta. Sega ühtlaseks. Pane alumine koogikiht rõngasvormi tagasi, määri pool moosikogusest peale, tõsta peale pool kogust kohupiimavahtu. Aseta peale teine kiht, määri sellelegi moosi ning sinna peale ülejäänud kohupiimakreem. Kolmas kiht biskviiti aseta kõige peale ja tõsta kook külmkappi, kus ta võiks seista üleöö. Järgmisel päeval rulli martsipan kergelt tuhksuhkrusel pinnal õhukeseks ja tõsta tainarulli abil koogile peale.
Sellest kogusest sai 1,5 kg suuruse koogi.
7 kommentaari:
Oh, mis vallatu kook tõsisele noormehele! Kas juba söödud?
Väga kelmikas tort ning filigraanne ja kaunis teostus :)
Eriti meeldib tordi juures silt "lastepärased tordid" :)))
jah, mõtlesin ka, et kas ta on just nii väga lastepärane, aga kuna mul kõik maalingutega tordid sinna alla kuuluvad, siis panin ta ka ühte patta. täiskasvanupärased tordid, ma kardan, jääks uht harva esinevaks nähtuseks ,samas kui tuleb lisa, eks teen uue sildi:D
Tõesti suurepärane! Läbilõige koogist on nii ahvatlev, et kutsub kohe kahvlit sisse lööma - no kui vaid saaks:)
Tõesti väga kelmika illustratsiooniga tort!
Aga te vist kelmikas perekond ka, nii et sobib kenasti ;)
Tahaks ka toitu pintseldada!
Ivar, aga kes keelab. Ma arvan, et sa peaksid martsipanist kujude maalimisele spetsialiseeruma.
Postita kommentaar