neljapäev, 4. november 2010

Suhkruta banaanikook


Nami-namist leitud retsept tahtis äraproovimist, kuna mul leidus kodus täpselt 5 üleküpsenud banaani. Meie sõime seda kooki soojalt.

  • 225 g nisujahu
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl rosinaid
  • 100 g sulatatud võid
  • pisut soola
  • 2 suurt lahtiklopitud muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 apelsini riivitud koor (asendasin sidunikoorega)
  • 5 hästi küpset keskmist banaani

Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, rosinad ja sool.
Sega teises kausis jahtunud sulavõi, munad, vanilliekstrakt, aplesinikoor ning katkimuljutud banaanid.
Kalla banaanisegu kuivainete hulka ning sega võimalikult vähe.
Vala tainas võitatud piklikusse keeksivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit.
Küpsust kontrolli puutikuga, kui tikk jääb kuivaks on kook valmis.
Kummuta kook vormist välja ning lase metallrestil pisut jahtuda.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails