teisipäev, 2. november 2010

Šokolaadi-peedikook

Peedikooki šokolaadiga olen varem teinud keedetud peedist, aga ka toore peediga on tulemus väga hea. Seekord tegin peale isegi glasuuri. Retsepti sain delicious magazine veebilehelt millele tegin paar mugandust- panin 50 g jahu rohkem, kuna ei pigistanud riivitud peedist mahla välja. Ja glasuuri tegin ka kolmandiku võrra vähem.

  • 250 g šokolaadi (vähemalt 50 % kakaosisaldusega-Bitter ntx)
  • 3 suurt muna
  • 200 g suhkrut
  • 100 ml päevalilleõli
  • 1 tl vanilje-ekstrakti
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g jahvatatud mandleid
  • 250 g värsket peeti

  • Glasuur:
  • 100 g tumadat šokolaadi (Bitter ntx)
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 75 g hapukoort

Määri 24 cm diameetriga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga.
Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Lase pisut jahtuda.

Munad, suhkur ja õli vahusta miksriga kreemjaks. Lisa vanilje-ekstrakt ja sõelu hulka küpsetuspulbri ja soodaga segatud jahu ning jahvatud mandlid.
Koori ja riivi peet peene riiviga. Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja riivitud peet. Sega ühtlaseks ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures, ahju keskosas umbes 50 min.

Glasuuri jaoks sulata šokolaad, sega hulka toasoe hapukoor ja tuhksuhkur ning määri segu jahtunud koogile.



PRINDI

4 kommentaari:

Enely ütles ...

Kas keedetud peeti tuleb sama kogus panna või mis muudatused keedetud peedi puhul retseptis teha tuleks?

Elina ütles ...

ma arvan, et võiks küll sama kogus olla.keedetud peeti ei pea ka nii peenelt riivima.

Pille ütles ...

Lisatud! Suur aitäh, Elina :)

Anonüümne ütles ...

Tere,
kuna ma armastan tumedat sokolaadi siis oli tulemus üllatavalt maitsev, isegi kui koogi sees on peet!Mul jäi kook veidi kuiv, ehk ei olnud peet nii mahlane, kasutasin keedupeeti. Ja mina ei lisanud glasuurile tuhksuhkrut, vaid veidi rohkem sokolaadi ja kõik tuli välja ok
Helena

vaata veel

Related Posts with Thumbnails