neljapäev, 24. juuli 2008

Odrakarask


See on üks minu lemmik karaskeid. Ja süüa tuleb seda muidugi soojalt.

1,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,75 dl piima
200 g teralist kohupiima
1 muna
2 tl suhkrut,
1 tlsoola
2 sl õli

Sega kausis piim, kohupiim ja kanamuna. Maitsesta soola ja suhkruga.
Sega jahud ja küpsetuspulber, lisa tainale. Lisa õli. Sega võimalikult vähe.
Vala tainas määritud vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 min.

1 kommentaar:

mati68 ütles ...

Kogemus Islandilt:

1)küpsetuspulbri asendasin pärmi ja suhkruga, millest tegemist ka alustasin;

2)et ehtsat teralist kohupiima ei ole siinkandis avastanud, panin 150 ml piima ja 250 ml skyri (see on umbes sellise konsistentsiga nagu Eesti kohupiimakreemid);

3)1,5 dl nisujahu asendasin 1 dl nisujahu ja 0,5 dl mannaga.

Mis parata, odrajahu ja mannat pidin laskma Eestist saata, Islandil on nende toorainetega nirusti.

Et asja uba oli pakkuda lapse klassikaaslastele EV aastapäeva puhul natuke rahvustoitu, kasutasin küpsetamiseks pisikesi muffinivorme. Nendes saab põhimõtteliselt 30 minutiga valmis, siis lihtsalt kuumus maha ja mõneks minutiks veel ahju jätta.

Maitseb hea küll, isegi jahtunud peast. Aitäh retsepti eest ja ühtlasi vabandused, et olude sunnil pisut modifitseerisin!

vaata veel

Related Posts with Thumbnails