kolmapäev, 2. juuli 2008
Kodujuustu-brokkoli pirukas
125 g võid
125 g kodujuustu
3 dl jahu
soola
(vajadusel pisut vett)
Näpi või, kodujuust ja jahu ühtlaseks. Lisa vajadusel nii palju vett, et tainas kokku hakkaks.Sõtku ühtlaseks, keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm, vajuta kahvliga põhja sisse väiksed augud ja küpseta umbes 8-10 minutit.
täidis:
150-200 g külmutatud brokkolit
150 g kodujuustu
50 g kuivatatud tomateid
50 g sinki
2 dl piima
2 muna
1 sl ketšupit
1 kuhjaga sl seedermänni seemneid
soola
musta pipart
Lõika brokkoli väiksemateks tükkideks(kui on värske brokkoli võid seda enne mõned minutid vees keeta, külmutatud brokkoli igatahes ei jäänud pirukas liiga toores). Lisa hakitud tomatid, sink ja seedermänniseemned. Klopi muna piimaga segamini ja maitsesta soola ning pipraga. Määri ketšup eelküpsetatud põhjale, laota peale täidis, vala munasegu peale ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 min.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
2 kommentaari:
Ja mul on just yks spargelkapsas kapis oma j2rge ootamas. Tundub, et t2na l2heb pirukateoks! Mida sinna k6rvale soovitaksid pakkuda?
ei teagi...piima või puljongit, miks mitte ka mõnda värsket salatit.
Postita kommentaar