kolmapäev, 22. veebruar 2012

Tort kodumaale

Vabariigi aastapäev läheneb ja selle puhul võib proovida meisterdada sellist maitsvat torti. See tort osales ka nami-nami tordivõistlusel.
 Ja nüüdseks võib ka öelda, et see sai magusate tortide seas esikoha!

Põhjad:
  • 6 muna
  • 150 g tumedat rukkileiba
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
 Vahele:
  • 250 ml vahukoort
  • 400 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • määrimiseks hapukat kirsimoosi

Peale:
  • peale umbes 300 g martsipani

Purusta pähklid ja leib köögikombainiga peeneks puruks. Vahusta munad suhkruga, lisa leiva-pähklipuru, jaota segu kolme küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm vormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 min.  Jahuta põhjad.

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiim, sega ühtlaseks. Aseta rõngasvormi üks koogikihtidest, millele määri peale moosi, tõsta peale pool kohupiimavahust, aseta peale teine kiht, määri taas moosi ja tõsta ülejäänud kohupiimakreem.Pisut kreemi jäta ka pealmisele koogikihile määrimiseks. Lase tordil üleöö seista. Järgmsiel päeval rulli martsipan õhukeseks, tõsta koogile ja kaunista.

21 kommentaari:

Pille ütles ...

Imeilus, Elina - ja väga isamaaline nii välimuse kui ka Sisu poolest!

Mari-Liis ütles ...

Väga ilus. Ja lisaks sellele ka tõeliselt isuäratav! Ehkki muidugi oleks kahju nii ilusat kooki lõikamisega lõhkuda...:)

Anonüümne ütles ...

Väga-väga ilus, kui lindudele ei tohiks tegelikult leiba-saia anda. Liiga palju soola.

Eva P. ütles ...

Armas :)
Aga seda lahtist koogitükki oli niiii kahju vaadata :)

Ülle ütles ...

Supersüdamlik ja kaunis tort. Imeline!

Anonüümne ütles ...

Eriti meeldib mulle õpetuse lõpust- kaunista! Kes veel peale Sinu oskab seda nii kaunilt teha!
Väga kaunis ja isuäratav tort!
Aino

Anonüümne ütles ...

Imeline! Lihtsalt, nii ongi...

Kaare ütles ...

Väga armas!

KK ütles ...

Nii lahe! MInu lemmik:)

Unknown ütles ...

No imearmas!

(ja tüdruku ilmest on ju selgelt näha, et ta on selle kaku ise küpsetanud, ilma teragi soolata, just linnukestele mõeldes, võib-võib toita :))

Ave ütles ...

Võrratult kaunis!

Kadri ütles ...

Uskumatult kaunis! Tõeline täppistöö! Peab väga kindel käsi olema!!!

Anonüümne ütles ...

Võrratu! Imeline!
Sügav kummardus autorile.

Annika

mercredi ütles ...

Võrratu kuntiteos! Seda süüa küll ei raatsiks.

Pille ütles ...

Palju-palju-palju-palju õnne, armas Elina!!!

Liis ütles ...

Küsimus sinu martsipani tortide kohta, kui sa paned martsipani alla ka kohupiima-vahukoorekreemi, kas martsipan sulama ei hakka? Tavaliselt ju pannakse võikreem martsipani alla. Kas martsipaniga kaetud torti annab külmikus ka hoida või vahetult enne söömist peaks katma selle? Kui palju marstipani kulub nt ümmargusele umbes 2 kg tordile? ja kui paksuks sa jätad martsipani?

Elina ütles ...

Ma määrin peale sama kreemi, mis läheb tordi vahelegi, ainult et õhema kihi. Martsipani panen peale kas 4-5 h hiljem või järgmisel hommikul, kui kreem on juba osaliselt sisse imbunud, ega ole enam nii niiske. Mina hoian martsipaniga kaetud torti külmikus. Martsipani kulub umbes 450 grammi(kui ääred ka katta). Martsipan on paari mm paksune, nii et rullimisalus alt pisut läbi paistab.

Anonüümne ütles ...

Väga isikupärased tordid!Milliseid värve kasutad(geel või vedelaid toiduvärve)?Ja kas teed pildi enne tordile asetamist valmis või siis kui martsipan juba tordi peal on?
Igatahes edu ja fantaasiat, tõeline tordikunstnik!

Elina ütles ...

Kasutan pulbervärve. Pildi maalin peale siis, kui martsipan on juba tordil.

Anonüümne ütles ...

Väga ilus...kuid mind ikka ja jälle paneb küsima,kas selliseid ilusaid värve ka süüa tohib ....või oleks ikka mõistlikum see pilt pealt ära võtta ja ainult kooki süüa.
Andres

Wilfred ütles ...

Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

vaata veel

Related Posts with Thumbnails