esmaspäev, 27. veebruar 2012

Võileivatort sprottide ja kodujuustuga

  • 18 viilu rukkijahust röstleiba
    • Täidis:
    • 5 keedetud muna
    • 250 g kodujuustu
    • 200 g hapukoort
    • 100 g majoneesi
    • soola
    • värsket tilli 
    • Teine täidis:
    • 250 g sprotte
    • 150 g hapukoort
    • 2 hapukurki (220 g)
    • Peale:
    • 2 dl vahukoort
    • soola

    •  Kaunistamiseks sprotipasteeti:
    • 100 g sprotte
    • 2 sl sprotttide õli 
    • 1 sl sidrunimahla
    • 25 g röstleiva jääke

    Haki munad kahvliga peeneks, lisa kodujuust, hapukoor, majonees ja hakitud till, maitsesta soolaga.
    Haki kurgid väikesteks kuubikuteks, sprottidelt eemalda sabauim ja selgroog ja mulju kahvliga peeneks, lisa hapukoor ja sega kõik segamini. 
    Lõika rõstleiva koorik ära ja lao põhjaks 6 leiba.
    Määri peale kodujuustu-muna segu, lao peale leivad, määri peale kalasegu, kata leibadega, peale läheb ülejäänud kodujuustusegu. Kata tort pealt ja külgedelt toidukilega ja lase mõned tunnid seista. Vahusta koor, maitsesta soolaga ning määri peale ja külgedele.

    Pasteedi koostisosad töötle köögikombainis ühtlaseks massiks ja kainista tort tordipritsi võ kilekoti abil.

    See tort pistab rinda ka nami-nami tordivõistlusel.

    Kommentaare ei ole:

    vaata veel

    Related Posts with Thumbnails