kolmapäev, 22. juuni 2011

Banaani-porgandikook


Need, kes armastavad nii porgandi- kui banaanikooke, ei pea enam kahte kooki küpsetama, vaid võivad teha selle asemel banaani-porgandikoogi. Ajavõit missugune! Ja maitse pole ka paha (vaid "normaalne", kui perekonnapea sõnu uskuda). Kõrvale võib võtta jäätist ja peale puistada pisut kaneeli või kardemoni.
  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 3 muna
  • 3 banaani
  • 1,5 dl peenelt riivitud porgandit
  • 5 dl jahu
  • 2 tl küpsetusulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Püreesta banaanid kahvliga ja lisa koos riivitud porgandiga tainale. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga. Sega kuivained taina hulka. Määri 24 cm vorm võiga ja küspeta kooki 200 kraadi juures umbes 45 min, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks.

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails