pühapäev, 17. mai 2009

Kõrvitsa-pähklikook

Meie sõime seda koos jäätisega. Minu maitse jaoks üsna magus kook tuli, aga vahelduseks võib ka selliseid küpsetada.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 70 g õli
  • 1,5 dl jahvatatud india pähkleid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 3 dl riivitud toorest kõrvitsat
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Kaneel, küpsetuspulber, pähklid ja jahu segada omavahel. Kõrvits riivida jämeda riiviga.
Munad vahustada suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde kõrvits, kuivained, nirista vähehaaval juurde õli .
Lahtikäiv, 23 cm diameetriga koogivorm määrida võiga ja üle puistada riivsaia või jahuga. Kalla tainas vormi ja küpsetada 180 kraadi juures umbes 45 min. Küpsust kontrolli puutikuga.Serveeri jahtunult. Paku juurde näiteks jäätist.


PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails