teisipäev, 5. mai 2009

Kirev oasalat


Üle tüki aja ka üks salat. Kasutada võib muidugi ka konservubasid, aga mina keetsin ise.

  • 150 g kuivatatud valgeid ube
  • 150 g konservmaisi
  • 1 sibul
  • 1 suur punane paprika
  • 250 g kurki
  • 3 sl külmpressi oliiviõli
  • 1 sl punaseveiniäädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • jahvatatud cayenne pipart
  • soola
  • murulauku

Pane oad eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval kalla peale uus vesi ja keeda oad pehmeks. Kurna ja jahuta. Lõika paprika, sibul ja kurk kuubikuteks ning lisa oad. Õli, mesi, veniäädikas ja maitseained sega omavahel ja kalla salatile peale. Cayenne pipra lisamisega tasub olla ettevaatlik nagu ikka. Mee asemel võib kasutada ka suhkrut või suhkrusiirupit.

PRINDI RETSEPT

Kommentaare ei ole:

vaata veel

Related Posts with Thumbnails