Taigen:
3 dl vett
100 g võid
näpuotsatäis soola
1 tl suhkrut
3,5 dl nisujahu
4 muna
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl suhkrut
soovi korral 1 laimi riivitud koor ja pressitud mahl
pealepuistamiseks tuhksuhkrut
Kuumuta potis vesi, või, sool ja suhkur keemiseni. Lisa jahu ja sega, kuni taigen lööb kastruli servadest lahti. Jahuta ja klopi ükshaaval juurde munad. Pritsi läbi kondiitrikoti või kilekoti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsikesed ja teisele plaadile kael koos peaga.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit - ära mingil juhul ahju ust esimese 10 minuti jooksul ava. Tee väike avaus tuuletasku peale, kuhu asetad pärast kaela. Pritsi kohupiimavaht tuuletaskutesse ja kinnita kael avausse. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar